Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorti

 

 

Mina ord kraschlandar i schabloner

Allt viktigt och vettigt har redan sagts

Av bättre skriftställare och filosofer

 

 

Jag fyller min vokabulär med Zyklon-B

Rensar tankarna med Agent Orange

Låter stavelser förinta sig själva

 

 

Meningarna är lillgammalt pladder

Och boksidorna tändvätska till den öppna spisen

Brinnande sulfit av juvenila skrivtecken

 

 

Och jag värmer mig i det hedrande bokbålet

Grillar en idé om framtid till en kolbit

Som en sönderbränd marshmallow

 

 

Med huvudet böjt i vördnad och förfäran

Petar jag ut mina förkolnade bokrester

Och placerar eldgaffeln i mitt förmätna bröst

 

 

Barmhärtighetsmordet på trashanken till poet

Är den enda goda gärning jag utfört

Vi möts i epilogen




Fri vers av Judas Ekholm VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-26 00:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Eftersom allt viktigt redan är sagt måste vi trashankspoeter skriva om sånt som är oviktigt. Det vill säga sånt som egentligen är viktig! Som känslan av agent orange i en förkolnad bok. Som känslan av att mötas i epilogen.
2019-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP