Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gummi kan stå för så mycket. Många ord har flera betydelser och det får en veta i en 'gammal' humorserie som fick namnet 'Högklackat' för mer än femton år sedan och var av svenskt märke. Sex kvinnor gjorde sitt bästa för att oroa


Ett mysigt fall





Tord har frågat Magda om hon vill hoppa från en bro.
Ja, inte vilken bro som helst förstås, utan en sådan där
det finns en affärsidé om att binda samman ens fötter

i en lång 'gummisnodd' och så släppas ned bara fyra
meter ifrån vattenytan på en flod vilken i sig skummar
över en del klippor just där.

För att det skall bli en spännande upplevelse som inte
har något att göra med att bli doppad i okända vatten,
finns istället 'faran' med att vara nära klippor i någon
minut, innan det är dags att halas upp igen till säkerheten.

För att inte avskräcka någon avslöjas inte här var denna
bro är belägen.
Vad han fick för svar?
Han fick det i välskriven form.

I form av ett brev avskickat från ett hörn av Sydamerika
bara tre veckor senare.
Magda hade skickat det två dagar efter att hon kommit
fram till resmålet.

Sedan tog det sina modiga avvägar och tid med att
mödosamt ta sig fram efter, om det bara kunnat tala,
äventyr Tord bara kunde föreställa sig.

(2019 06 30)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-05-22 06:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP