Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även när himlen är grå


Hon ändras
från ett havsdjur till en fågel
hon ändras från en fråga till ett svar
hon förändras ej av årstiderna, men av kärleken
hon förändras med tiden, ja
och blir djupare

Hon har redan sprungit runt som barn
hon har skrämts av gymnasiets första dag
hon har testat och avstått det mesta
och hon har hoppat fallskärm från toppen av ett mycket högt berg.

Hon är alla de saker som en människa vill ha varit
och hon önskar sig mera utav det
hon har barn som hon älskar
hon har skiljt sig,
hon har vänskap
hon har böcker utgivna
hon har en pojkvän
som knappast är ortodox;

men: vi älskar varandra

även när himlen är grå.




Prosa av Rodin
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-06 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rodin
Rodin