Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En underbar morgon var mig given





Eos, den rosenfingrade
sträckte ut sina händer

sakta vaknade dagen
ur nattens sömn

öppnade altandörren

såg daggen glittra i gräset
lyssnade till koltrastens sång

nyvaken, drack jag kaffe
och åt en knäckemacka

en underbar morgon var mig given




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2019-07-18 12:03



Bookmark and Share


  Feminaz
Fint diktat om en ljuvlig stund!
2019-08-06

  Eva Helene VIP
Glädje och förnöjsamhet här, blir själv glad när jag läser. Fint!
2019-07-23

  Tor-Björn Gustavsson VIP
En skön stund i vardagen som gör att.man
stannar upp och njuter och inte bara klagar
över att tiden går så fort.
Fin poesi om att glädjas över vardagen i nuet.
Kram TBG.
2019-07-22

  Lottie Ålhed VIP
Vardagligt och underskönt i samma andetag. Fint!
2019-07-22

  Blomma-Stjärna VIP
underbar dikt att läsa och känna tacksamhet för dagen som vaknar - tack!
2019-07-20

    Peter Söderqvist
Så fint skrivet. Texten ger hopp och löfte om något vackert.
2019-07-20

  Ezmeralda VIP
Så underbara kan morgnar vara!
Det ger oss styrka och även tacksamhet.
Så poetiskt skrivet!
För övrigt älskar jag också knäckemackor!
2019-07-20

  M.Eta
Underbart att få vakna till en ny dag och njuta av morgonen så länge man får vara frisk!
2019-07-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Härliga bilder i poetisk tonsättning. Underbart att njuta av morgonens skönhet.
2019-07-19

  Lars Hedlin
Hoppfullt och fint
2019-07-19

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder, lika klara och ljuva som
daggen, sjunger om en underbar
morgon.
2019-07-19

  Respons VIP
En tacksamhetens lovsång!
2019-07-18

    ej medlem längre
Ut ur mörker och in i ljus. Underbart och hoppfullt!
2019-07-18

  Niliboy
Härligt å åter härligt! Älskar livet å förtröstar. En morgon att glädjas åt, å visst vill vi prisa gryningen!
2019-07-18

    ej medlem längre
Det gäller att se och känna av det lilla goda..fint Marita
2019-07-18

    Lena Staaf VIP
Du fångade in den härliga morgonen så vi andra också fick del av den. Tack!
2019-07-18

  Maria Sundelin VIP
Härliga ord
Kramar
2019-07-18

    ej medlem längre
blir tacksam vid läsning, livet kan vara så fint!
2019-07-18

  Öknens Ros VIP
Varje morgon dyrbar och välkommen.
2019-07-18

  Fulbergarn
Livet går vidare!
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP