Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pelikanungen i sin famn

När dårhusets blommor
i fönstret blommar


trivs flugorna allra bäst.


När det smattrar regn
mot huden.


När ungdomarna
hånglar upp varandra
i den överfulla bussen.


Går hon på kvällspasset,
går genom skogsstigen,


hör maskingeväret matas
med kulor i fågelbo
i trädkronan


av betong.


Alla på parkbänken
med brutna vingar.
Alla med inplastat

solsken på
kinden.


Plasten i valens mage
plasten av dig
inplastat


kött.


Kuperad svans
som aldrig
längre kommer
visa sin glädje,
aldrig någon


rädsla


när den försöker
gömma svansen
som inte finns
mellan sina ben,


men visar tänderna
när den var ämnad
att vara vacker.


Sminkar hon
med svart mascara över hela
sin blå iris,


likt en oljerigg som vält över
blått hav


bär hon sin inoljade
pelikanunge i sin famn.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 206 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-07-18 12:26



Bookmark and Share


  Nanna X
Tänker på alla fåglar som dör av plast och oljeutsläpp i havet...
2019-07-18

  Marita Ohlquist VIP
En mångfacetterad text att läsa och fundera på!
Bravo.
2019-07-18

    Roger Runkar Ragnar
Bra jobbat där Lars Martin Gullberg..!!
2019-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg