Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När djävulen viskar i ditt öra

Mörkret finns
och det vill åt dig
I dina tankar
I dina drömmar
När du ska sova om nätterna
När mörkret flåsar dig i nacken
blir du som ett barn
på flykt från ett krig
som aldrig kan vinnas
och som utkämpas över ditt huvud
Ett barn som är rädd
för monster och demoner
Dina egna
och de som skapats av de dina
med eller utan ditt samförstånd
I kampen för att tämja mörkret
bygger du murar
allt tjockare, allt högre
och med endast få fönstergluggar
Gluggarna har du satt dina mest lojala spanare till att vakta
dygnets alla timmar
Det som finns där inne kan bara du tygla
Tror du
Men murarna som du bygger och befäster
skapar skuggor och hindrar ljusen,
de som brinner för dig och för dig bara,
från att nå dig
i de mörkaste av timmar
när djävulen viskar i ditt öra
Ljusen är ditt vapen
De söker upp gluggar
och bräckliga konstruktioner
De är de allierade som du hoppas på i drömmarna
och som strider till sista man
Dina kvinnor och män
de som inte räds mörker, monster eller demoner
Inte ens djävulen själv
Mörker kommer alltid att finnas
men så länge ljusen brinner är du säker
Det enda du behöver göra
är att vrida nyckeln om låset







Fri vers (Fri form) av Erapoetina
Läst 301 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-21 11:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om hur de mörka tankarna ska unna kämpas ned.
2019-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Ivona och henke_r

Det har att göra med att ni hatar kristna och kristen tro.

Vad intellektet beträffar är mitt överlägset de flestas.
2019-07-21

    ivona VIP
Helt enig med Henke där undertill. Oerhört vackert och känslosamt diktat från början till slut. Duktigt jobbat.

Och skit i lågintelligenta kommentarer skrivna av rednecks som inte kan läsa mellan raderna.
2019-07-21

  henke_r
Superfint diktat!gillar dina originella metaforer och hur texten brinner från början till slut. Förstår inte hur Larz i vanlig ordning lyckas med konststycket att få in sina religiösa predikningar. Men han brukar hitta ingångar, så man borde inte bli förvånad. Somliga människor måste bara saluföra allt de tänker.
2019-07-21

  Månfare VIP
relaterar
2019-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Tror du på fullt allvar att människan i egen kraft ska kunna besegra ett väsende som är vida överlägset oss i båda styrka och intelligens?

Jesus har besegrat djävulen, men har vi inte Jesus med oss i båten är vi chanslösa. Dömda.
2019-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Erapoetina
Erapoetina