Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag läser

 

 

Jag vet inte vad den heter, boken jag läser. Den är inte särskilt bra m. Men i någon slags tvång fortsätter jag läsa. Och jag kommer fortsätta till boken har slut på ord. Så har jag alltid gjort. Jag berättade det för en person tidigare. Personen skrattade och sa att det var dumt. Om boken inte är bra är det bara att sluta. Sa hon. Men det är ju inte hon som sitter där med boken i handen och hela huvudet fullt av tvångstankar. Om jag inte läser klart, kanske något händer som inte händer om jag läser klart. Så vem är jag att inte läsa klart. För vem vill vara ansvarig för att något händer. Speciellt inte något dåligt. Nej jag läser klart och lägger den som så många andra i min mentala bokhylla. En massa färdiglästa böcker som kanske inte var så bra.




Prosa av ingenmening
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-21 22:03



Bookmark and Share


  HelenaW
Vissa böcker kan jag *inte* läsa klart, skulle det stå.. :)
2019-12-02

  HelenaW
Vissa böcker kan jag läsa klart, jag brukar somna av tristess.. Lider med dig att du måste läsa klart.

Samtidigt så kanske jag missar mycket som inte orkar läsa ut en tråkig bok, det får jag ju aldrig veta..
2019-12-02

  danne //
tvång lr inte
motivation att strida mot det som man måste nå fram till...
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

ingenmening
ingenmening