Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skrämmande upplevelse




Det äldre paret var på övervåningen
på väg nerför trappan

kvinnan var gravt synskadad

plötsligt kände hon mannens hand
trycka mot ryggen

- Det är ingen som kommer att bli förvånad
om du ramlar ner
sa han

-Jo, jag vet en
svarade hon

trycket på ryggen försvann

rädd, men oskadad
kom hon ner på bottenvåningen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-07-24 12:21



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
En tvetydig text som ger en känsla olust, samtidigt som hon ändå tar sig ner.
Spännande tolkningsmöjligheter.
2019-08-08

  lila fjäderblomman VIP
En rysare...
2019-08-03

  Ezmeralda VIP
Fy va otäckt tycker jag.
Du skrämde upp mig nu.
Hon var helt utlämnad pga sin synskada.
2019-08-03

  MALVAA VIP
skrämmande men tänk om hon blev knuffad av han ?
det kunde hända. allt är möjligt
2019-07-29

  M.Eta
Som taget ur en deckarrysare!
2019-07-29

  Blomma-Stjärna VIP
skrämmande grymt -
men kvinnan gav mannen perspektiv - "jag vet en" sa hon - det kanske var deras barn eller någon annan som mannen inte skulle kunna se i ögonen sen...
2019-07-26

  Stanley Rydell
En rysare med svar på tal, skickligt!
2019-07-26

  Niliboy
Ja, yrsel fall är vanligt bland de gamla
har själv provat på!
Fint att diktar omet!
2019-07-25

  Olof Lagerhorn VIP
En hemsk och obehaglig upplevelse
skickligt gestaltat.
2019-07-25

    Lars Gullberg
et finns en tredje person i sammanhanget.

tankesmedja fylld av flera bottnar här.


2019-07-25

  Nils-Robert
Vilken lömsk djävul
2019-07-24

  Gunnel Eriksson VIP
Vilken sinnesnärvaro hon visade.
Kanske hon var van vid hot.

Vi läsare fick en tankeställare.
2019-07-24

    Elisabeth Nilsson VIP
I all sin hemskhet, griper orden tag. Tyvärr så är det som taget ur verkligheten.
2019-07-24

    ej medlem längre
Tror det är en känsla hon bär med sig var dag..
2019-07-24

  Peter G VIP
en riktig skräckhistoria i kortform!
tyvärr förekommer sådant här och liknande psykisk misshandel i hemmen mer än vi kan ana....
2019-07-24

  Lottie Ålhed VIP
Usch Vilken psykisk misshandel Tur att den inte blev fysisk med
2019-07-24

  Maria Sundelin VIP
Tur hon hade svar på tal
Kramar
2019-07-24

  Kungskobran VIP
Vilken dramatik,

2019-07-24

  Mats Edin VIP
Skön spänning!
2019-07-24

  limerick
Ruggig thrillerpoesi!
2019-07-24

  Öknens Ros VIP
Ruggigt!
2019-07-24

  överlevaren VIP
Otäck stund....obegripligt att ens tänka tanken och sen berätta i ord....tur att det inte fullföljdes!
2019-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP