Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheten

ensamheten är en svart prick längst ut i en
sjö i mångata.
kanske någon som ror

eller bara mörker. Mörker

Rösten tyst och försiktig. Jag hör bara
viskningar eller så är det
bara tystnad.

Kanke en kvist som bryts på ett ensamt träd,
kanske är fågeln undrande,
och vill trösta med tunn vinge. men faller.

Sent i ett sovrumsfönster bakom gardin.
jag på gatan med blommor. Sent plockade fram

mot höst.

För att jag också suttit ensam i en park
och pratat i mitt huvud med stjärnor som blinkar


Eller också dränks jag bara i snö
och somnar




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 165 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-29 16:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du fångar det så bra.
2019-08-06

  danne //
Ensligt och darrande som kommer in i en
orden skapar någon slags bild av det man mest av allt vill bort från ...
Ruskigt bra skrivet.. Lars
2019-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodigt om ensamhet!

2019-07-29

  Lottie Ålhed VIP
Många vackra metaforer som känns nyskapande i dikten fylld av vemod...
2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg