Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Äktenskapets ruttenhet

 

 

Rörande överens

om vår aversion gentemot varandra.

Lismande invektiv

kletas fast på huden som flugpapper.

Vi är överlägset

våra bästa, dödligaste fiender...

Något pöbeln kallar äktenskap.




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-06 18:10



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Du skriver bra men jag håller inte med dig. Om innehållet.
Den som står mig mest nära min man. Nummer tre=). Det finns en frihet i att älska utan att begära något tillbaka. Samma sorts kärlek som till mina barn. Den typen av kärlek är inte sliskig. Det är en typ av kärlek som jag har tvingats varit uthållig i och slagits för. Jag kanske är lyckligt lottad.
2019-08-12

  Staffan Nilsson

Härligt Judas!
Äktenskap är institution.
Kärlek institutionaliserad fångar du på sju rader.

2019-08-12

  Trollbunden
Kan inte annat än hålla med. Äktenskap är dåligt för förhållandet. Som allt annat tvång. Dessutom går inte kärlek att kontraktera. Det tar slut ändå, oavsett papper. (Skild två gånger, så jag har lärt mig nu)
2019-08-10

    Jag är fan större än Sartre
Klandra inte pöbeln, deras äktenskap är lika spännande som en fluga som fått klimatångest när den landat på en instabil solros.
2019-08-08

  Lili B VIP
ja för fan!
2019-08-07

  Judas Ekholm VIP
Förstår inte varför skammen och skulden stressar till hat. Begrip att ni är sämresorten! Sug in det. Ni är skämda.
2019-08-07

  Judas Ekholm VIP
Förstår inte varför skammen och skulden stressar till hat. Begrip att ni är sämresorten! Sug in det. Ni är skämda.
2019-08-07

    Lena Staaf VIP
En stark ögonblicksbild av hur hatet (kanske närt av självhatet) plötsligt kan blomma upp och kanske ta över det som från början var ett förbund mellan två älskande.
2019-08-06

  Annie b'larsson VIP
Det finns bra äktenskap. Lever man i ett förhållande där man är dödliga fiender finns ju ingen anledning upprätthålla någon relation. och det där hatet är det inget fel på, bara ännu en känsla, som måste få plats, få komma ut. Skulle aldrig orka eller vilja ha den känslan som grund i livet. Kärlek och sund vänskap är det enda värt att leva för. Det enda möjliga.
2019-08-06

    ej medlem längre
The horror!
2019-08-06

    ej medlem längre
Äktenskapet med självföraktet varar livet ut. Men lite snedseglande in i lyckan kan ett sådant äktenskap behöva!
2019-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP