Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trombocytopeni

Intrycken du gav från gungan lämnar inte
Epitetet lekplatsens erövrare har etsat sig fast
Även under högstadiets slutprov höll vibbarna kvar
En uppväxt har passerat men betraktelsen oförändrad

Obarmhärtig jakt efter spänning
Jag följde efter
Ofattbar hunger för lust & glädje
Jag följde efter

Oförstående varför din reaktion frånvarar när jag återkallar dig detta
Hur bragderna tycks likgiltiga med dropnäringen beräknat ml/minut
Att du besitter mage att ignorera engagemanget jag framför
Som att onkologens bussaronger du bär gör dig mer värd än mig

Distriktsköterskan ber mig avlägsna
Vägrar lämna dig åt slumpen
Säger att mina rop påverkar kramptröskeln
Tänker inte offra dig åt slumpen
Beordar mig sluta rycka dina axlar
Som om väckningsprocessen var underlägsen slumpen

Allt detta hade varit undviklit
Ifall du bara vaknat från vilan & förklarat det hela
Trots de försökt övertala mig detta inte beror på din hypokondri
Att din aortabåge saknar systoliskt tryck
Att cerebellum löper stor risk för hypoxi
Att återkommanda sepsis motverkar erytrocyternas funktion
Att leukemin skulle vara anledning nog att sätta in narkos
Som att de känner dig bättre än mig


Mängden intravenös morfin du frälses med chockerar mig
Med din nya clearense är våra fredagsfiranden ett minna blott
Skymtar hur EKGt löper opåverkat
Kranskärl en gång berikat av leukocyter, nu besudlade med blaster


Ljud i högre frekvenser stör vår återträff
Sköterskor inrusande på order från arytmi
Defilbratorer till hands, änglaåterkallaren i elformat
Kastar mig undan, jag börjar förstå scenariot
Utbildad omvårdare tillför HLR, håller dig lika blek som dina närstående
Vill inte se, förstår allvaret, vill hålla dig kvar
Med respiratoriskt underläge lämnar glansen dina ögon
Ignoransen jag tidigare besuttit äcklar mig plötsligt
Hur IVA-personalen succesivt lugnar sin behandling ökar mitt förstånd
Frusen till besöksfotöljen är händelseförloppet kvävande


Lekplatsena erövrövre
Gunganden kommmer få dröja ett tag




Prosa av Chrille Timmerstuga
Läst 160 gånger
Publicerad 2019-08-09 05:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chrille Timmerstuga