Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2019 och 1920

Med Bartok i öronen
bakar jag mitt bröd
på grovt rågmjöl, jäst och sirup,
tillhålls att ”arbeta degen kraftigt
och sätta ugnen på 200° C”.
Mormor hade inte Spotify
men knådade likväl med fem barn kring benen
och ett på bakbordet.
Vedträna la hon i spisen
medan hon tog sig en klunk kaffe
satte sig inte ner förrän det blev kväller
somnade medan hon läste kvällssagan för barnen.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-22 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist