Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månaden maj

Den enda människan är inte den första.
Spåren går att finna överallt.
Men i våren som också är sommar
är hon ensam. När vitsippor
och midsommarblomster
blommar sida vid sida och människor
räknar dagar istället för fjärilar.
När deras längtan efter semester
är lika gränslös som månaden maj.
När solens strålar rinner
utmed klipporna och ner i havet.
Och flyter ut till silverglittrande öar
som andäktigt gungar upp och ner.
Som om man kunde lägga sig där.




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-09-03 15:25



Bookmark and Share


  filosofian
wow vad fin!
2019-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Månaden maj är alltid som ett löfte.

Fint skrivet.
2019-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta