Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkusens främsta parkett

Ifjol klippte vi hål i ett järnstaket och smög in på cirkusens främsta parkett

Vi såg dansande lokomotiv och stryckande konstaplar stämpla in arbetstid


Trottoaren verkade ligga mil från våra revolutionära framtids motiv

Vi skulle starta ett punkband bli högst i stan

På tak kändes som en bra start


Gitarren lämnades mot dörrkarmen

När vi klättrade upp på Uppsalas kyrkotop

Såg överklädda damer och män i kostym traska in för att rädda sina egna liv

En sekt lockar offergåvor klädda i porslin


När föreställning var över stod vi som första dagen

där på tåg terminalen höll vi hejdå talen

Du for till London obestämt

En timme bort en timme hem var ditt kast

Fast jag ska smita iväg med cirkus dirigenten till en hemlig plats




Fri vers (Fri form) av Främlingar och duvor
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-04 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Främlingar och duvor
Främlingar och duvor