Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev från min framtida död

 

Hej!

Nu när du är död och jag slipper oroa mig för att du ska bli sårad kan jag äntligen säga vad jag tycker om dig. Du var en dryg och självgod egoistisk  skitstövel, det är det snällaste jag kan komma på, jag hade velat ge dig ett kok stryk medans du levde för du förtjänar verkligen det. Förtjänar, ja du hör, det är som om du fortfarande levde. 

Jag tänker inte gå in på alla dumheter du har gjort för det är egentligen ointressant, det viktiga är vad du INTE har gjort som du borde och kunde men valde att inte göra. Just det, du valde! Eller valde bort rättare sagt. Och jag tänker inte säga vad det är du borde och kunde ha gjort, du får fundera på det medans du är död. Ja, det var du bra på när du levde iallafall, tänka och fundera. Du var så bra på det att du försummade allt annat. Så dumt av dig! För om det är nåt man KAN göra när man är död så är det just det - att fundera och reflektera. Så sätt igång och fundera nu, du har hela döden framför dig, hahaha!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-08 12:22



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En dikt som vänder på begreppen. Den döde som brukar få så vackra ord sagda om sig. Men här talar självkritiken/ självhatet. Intressant dikt!
2019-09-11

  KattenKin VIP
Spännande grepp, jag vill läsa mer.
2019-09-10

  morgonstjärna VIP
väldigt många muntergökar här? det finns tusen skäl till att vara tacksam själv ser jag alla tacksamheter rada upp sig som ett radband

det finns ingen som helst anledning att deppa ihop alla ska vi ju dö, det är fullkomligt naturligt

2019-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP