Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven under lunchrasten


En lunchrast i mitt mentala motell

Ännu en gång,
Gör sig livet påmint,
Kallprat i en låda,
Av betong.

Livet innebär,
För En,
Lidande besvär
Kallprat högre än ljudet av Big ben.

Hur klarar ni av,
Att prata så mycket,
Utan intryck hos någon ni gav,
Inget personligt,
Även mandrom skyldig äro i detta stycke.

Längtan eliminerar stressen,
För om en stund återkommer jag,
Till mitt krypin,
Höra av sig till vännen,
Och skeva ur i tankarna,
Kring allt från gud till ryp och vin.

Det är färdigheten,
Som återstår att lära,
Att bemästra konsten,
Att eliminera ärligheten.

Jag roar mig i tankarna,
Där jag kan applicera logik,
På de abstrakta idéer,
Som utgör det jag kallar ’skavankerna’,
Jag är på det sättet rik,
Då jag i fantasin danser med feer.




Fri vers (Fri form) av Preech
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-09-09 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech