Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs mina vänner!


Den dömdes betraktelser

Jag ska berätta en sak för Er.
För Er spelar min historia föga roll.
Jag har inte kommit fram till, vilken roll den ens spelar för mig själv.

Det finns inget att göra, än mindre att säga.
Fäst inte Er uppmärksamhet på oväsentligheter.
Försök omfamna helheten, i det som jag ska försöker att förmedla.

De lade aldrig märke till min tystnad.
Tystnaden som, ibland, var ett utslag av trötthet.
Tystnaden som, allt som oftast, var ett utslag av saknad.

Vad det var jag saknade?
Avskildheten. Jag saknade mina sju år.

Jag saknar den tid, då jag var bortglömd.
Det pumpar i mitt blod.

Jag saknar den tid, då Du inte upptog mina tankar.
Det pumpade aldrig i ditt blod.

Jag inser att det är jag som är den sjuke.
Det finns inget att göra, än mindre att säga.

Hursomhelst.
Vi ska inte spekulera i mina drivkrafter.
Men låt oss anta att jag drivs av en vilja att behaga.

Och jag, jag såg bara på.
Allt jag säger, är snarast till min nackdel.
Klokast vore helt enkelt använda förtegenheten som metod.




Övriga genrer av Bishkeks söner
Läst 202 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-11 14:52



Bookmark and Share


  Rublev
Den här berör mig mycket!
Den gör ont att läsa, men känns samtidigt så ärlig och uppriktig. Diktens jag öppnar sitt inre för oss, ger oss förtroende och delar öppenhjärtigt sin saknad, och därmed också sin längtan.

”Jag saknar den tid, då jag var bortglömd.
Det pumpar i mitt blod.

Jag saknar den tid, då Du inte upptog mina tankar.
Det pumpade aldrig i ditt blod.”
2020-03-08

    Askanden
inget att göra än mindre att säga
ändå säger du en massa
till vår glädje

om allt du säger är till din nackdel
säg mer
passera point of misery
minus x minus
=
plus
2020-03-08

    Lena Staaf VIP
Många frågor kan ställas: Varför hjälper man någon? För den personens skull eller för sin egen ( och kanske samvetets) skull? Kanske för hur man vill bli betraktad?
Vilken hjälp (t ex bistånd) är hjälp
till självhjälp och vilken hjälp skapar ett osunt beroende?
Kan vi leva utan att hjälpa varandra?


2019-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Bishkeks söner