Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


En värkande kropp

En värkande kropp
en krampande muskel
omsluts av det varma vattnet

ljusen ställs i sanden
av varsamma händer
runtom finns tankar i egna rum

det runda fönstret omges
av två höga
bakom det vita korset
fladdrar grenarna

på vissa ställen
vrids klockan bakåt
det som vunnits med möda
monteras ner

under Norrmalmskyrkans tak
bäddas med täcken och sovsäckar
människor sitter och står
samtalet är livligt
språket kan inte förstås

på balkongen plockas
solmogna tomater
från kvistar som böjs av vinden

kärlekspelargonen ansas kraftigt
alla halvdöda blommor nyps bort
tre knoppar sticker fram
bland de gröna bladen

himlen ljust grå
vinden stillnar

© Eva Hedlund fd. Langrath

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-09-16 17:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint fångat
2019-09-19

  Respons VIP
En vacker miljöbeskrivning!
2019-09-16

    ej medlem längre
Tycker mycket om känslan i denna text och hur man färdas i ett hoppfullt landskap där ljusets andas med sin närvaro. Fint så.
2019-09-16

  KattenKin VIP
Livet i stort och smått. Fina beskrivningar, det blir som en väv av bilder.
2019-09-16

  ULJO
Berörande
2019-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP