Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kaka till kaffet, tack

Gick in på ett klassiskt konditori idag.
Alltså inte ett EspressoHouse, ett Condecco eller ett DaMateo...
Inga surdegsbröd, inget levin och ingen getost. Inte någon humus och inga groddar...
Inte heller någon espresso, ingen latte...

Är barnsligt förtjust i väl gjorda exemplar av ovanstående men idag var det kaffe och kaka jag ställt in på radarn.

Kom direkt från tandhygienisten.
Gick igenom besiktningen med vissa små obligatoriska anmärkningar:
-mer tandtråd
-lite mer borst längst in i gapet
Tandfickor i lagom storlek, tandsten avlägsnad.
Öm och mörbultad i hela gapet, Meeen godkänd!

Ett mandelhorn och en kaffe, tack!
Eller en parisersmörgås och en kaffe...
Eller en jitterbugg
En biskvie, en kejsarkrona, ett mandelflarn.
Varför inte ett marstrandskex eller en finsk pinne.
Mandelmussla, hallongrotta, schackruta.
En puff, en dröm, en bondkaka, en nöttopp, en havrekaka eller varför inte en kokostopp...

Kan bli helt förälskad bara i namnen på dessa små delikata skapelser!
Så poetisk
Så fantasieggande
Så gott!

Idag blev det ett mandelhorn och en kaffe, med mjölk.

Tandhygienistbesök...
I trotsåldern?
Självklart!

Gott!




Övriga genrer (Kåseri) av PhanLieB
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-09-18 23:02



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Härlig beskrivning av tandhälsoprofeten och protesten
2019-09-19

  Domenico VIP
Delikat!
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB