Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan hötappar

Två lärda hen säger sig ha rätt
på diametralt olika sätt.
En säger det är si
den andra säger det är så.
Båda har läst på -
och läst på.
Tänkt till var efter varv -
myllat med tankars harv.
Plöjt vid tankars stup -
med djup djup djup.

Vem av dem ska jag tro på?
Vem av dem vill jag ha som husgud och präst?
Vem är för mig bäst?

Ska jag följa mitt hjärtas röst?
Till tröst?
Till tröst.

Eller främst se till sak?
Höja mitt kunskapstak?
Googla med kritiskt tänk?
Följa länk efter länk?

Kanske bli mer förvirrad än jag är?
Vad blir det då kvar?
Av det som är mina tag -
Jag Jag Jag

När allt jag vill är att ha lugn och ro,
någon att älska och en barnatro.




Fri vers av MajvorG
Läst 123 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-27 11:23



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Måste man välja? Kan man inte vara ta tillvara på gobitar från båda håll? Är det motsägelsefullt så är det bara bra tycker jag, hjärtat är sådant.

Tänker också på Thomas DiLeva. :)
2019-09-27

    ej medlem längre
”Vem ska jag, tro på, tro på, tro på, när, tro på när allt är så här...”, Tomas Dileva.

Kom upp i tanken när jag igenkännande läste dikten. Som för övrigt var ett välkommet alternativ till alla diametrala tvärsäkra”experters” argumentation.
2019-09-27
  > Nästa text
< Föregående

MajvorG