Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De gula gatlamporna bredvid busskuren. Strålkastarna på bilarna. Siffrorna som lyser gult på digitalklockan. Hur mörkret och de känslor som hör till påverkades av de ljus som fanns runt omkring.


Gult ljus

Gatlamporna.
Det enda ljus som lyser upp den svarta himlen ovanför.
Det enda ljus som finns vid busskuren där det ekar av ensamhet.
Det enda ljus som reflekteras i vattenpölarna på asfalten.

Det enda ljus som får regnet att framträda ur mörkret.
Ur den mystiska dimman.
Ur ensamheten.
Ur rädslan.

Strålkastarna.
Det enda ljus som skapar trygghet i den tjocka dimman.
Det enda ljus som får övergångsstället att glänsa när ljuset reflekteras i vattnet.
Det enda ljus som får vattnet på vägen att sättas i rörelse.

Det enda ljus som får kylan att synas i mörkret.
I tomheten.
I hopplösheten.

Digitalklockan.
Det enda ljus som ger mig en koppling till tid.
Det enda ljus som lyser minimalt i det mörker jag befinner mig.

Klockan tickar. Tiden står stilla.




Fri vers av Eleonore.n
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-28 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eleonore.n
Eleonore.n