Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden

Döden gömmer sitt karga anlete,
bakom rynkor, gråa hår och sjukdom.
Det han lämnar kvar är ett helvete,
och allt annat bortom livet själv är hans egendom.

Döden hämtar det livet stal ifrån hans hand,
så han skickar ut sin färjeman.
På andra sidan står han och väntar på land,
och välkomnar dom som i livet försvann.

För död var du innan livets gåva,
och död skall du åter bli.
Till dödsriket reser ni alla det kan jag lova,
så fort livets kedjor släppt er fri.




Bunden vers (Rim) av Mauri Waris
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-01 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mauri Waris
Mauri Waris