Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppdaterad version


Fotofilia

När vi ensamma
låter oss samlas
i cyberspace tillsammans
För att försöka
finna oss själva
hos någon annan
Någon som vi finner
bland en massa andra

När kärlek lockar
så leker vi leken utan lek
när vi väljer och plockar
med våra ögon som måttstockar
Genom en ytlig gallring
dömer vi ut varandra
De fule skönhet klandrar
känner sig orättvist behandlad
Filter för ett bättre utseende
gömmer aldrig ditt falska leende

En vinklad fasad
som drömmer om
skumbad och eldstad
i minusgrad
eller
nakenbad och innerstad
i en varmare breddgrad.

En het attraktion
en fåfäng illusion
Digitala ettor och nollor
som utnyttjar dina känslor
av företag som dehumaniserar
med vinstdrivande kärleksappar
Detta borde vi ta på allvar!
Nu bör dom ta sitt ansvar!

För vad gör Tinder med vårt inre
när ljus kamera (om)tagning
blir vår nya sexuella dragning?




Bunden vers (Rim) av Mauri Waris
Läst 615 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2022-02-06 01:51



Bookmark and Share


  Oscar W.
Återigen, strålande dikt!
2022-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Mauri Waris
Mauri Waris