Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som nytt

 

skådar in mot solnedgångens
kvardröjande horisontlegering
vidöppnas oändligheten portar
står jag på åsens krön
ser det mörkna
köldens käftar vässas skarpa
ur stiltjet och det stjärneklara
lövet på rönngrenen dallrar
släpper
virvlar tillfälligt
faller
skrumpnar i lövhögen
bidrar sin tid
att omsider gryningsfärga
förändringens värld




Fri vers av Per Rydberg
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-06 08:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Hoppfull dikt mitt i kylan och mörkret.
2019-10-06

  Boel Lindell
Tycker om ditt uttryck och din förmåga att använda språket. Jag ser så mycket i din dikt. Det landskap du beskriver men även dina inre landskap och dina tankar om livet.
2019-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg