Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, nu övar vi skriva lite rock inom konsten, vi kallar det för "Prog" i konsten. Orden här är inte viktigast, det är utstrålningen jag söker, sen kan texten komma till en efter en god natts sömn och lite varmt kaffe.


Prog, konst.

Ok.

Vi fattar.

(Fattar ni, jag fattar ingenting)

"Vi, utsatta har blivit bränslet i statens maskineri"

(Vi är inte Staten)

"Staten är ett maskineri, vi dess karaktärer"

Vi blir det den själv vill, passa in, passa in.

"Det är det Staten vill"

Allt vi blir är det den vill, Staten passa in..

Nej, där blev det fel!

Verklighetsförankringen, att vi själva gör den.

Ja, markeringen i Statens maskineri.

Äsch, vad hjälper det oss?

Ingenting, ingenting.

Vi är bränslet i Statens maskineri.

Vem är Staten?

Det är vi, det är vi.

"-Håller ni i plakatet?"

"-Ja, det gör vi."

(Nu hördes en stark kvinnoröst..)

"-Men vad håller ni på med?"

(Männen svarade..)

"-Vi drar oss!"

(Efter lite kaos i rummet)

Ok, vilka ord fastnade?

"Staten och maskineriet."

Där har ni Progrockkonst, (Prrkkost)

"-Prrkkost?"

Och "Vi", fattar ni vilken utstrålning texten ger.

Ja, ni är nog bara rejält hungriga,
sa starka kvinnorösten till rocken.

Vi i Prrkkost, kan bli privat logi.

(Jag lade till lite ordkonst också)

Lade rimmar på spann och spade.

Staten i ett nötskal, ok. ok, jag ska sluta!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 149 gånger
Publicerad 2019-11-04 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP