Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hund i mammakläder

 

Jag är en hund i mammakläder
Som går i ledband
Tar omhand om allas ångest
Neuros och själanöd
Knappt en lugn stund som död

Min tid
Stannade för längesen
Jag går bredvid
Låter andra lägga beslag på min dag
Kastar uppdrag som det vore köttben
Eller en boll
Det är dagliga och ibland olagliga problem
Som om mamma har noll koll

Jag är så jävla less
Tänker att jag borde gå till snutstation
Och lämna in mig själv som en herrelös hund
Eller lämna min adress

Jag är så ledsen
Slutkörd, överkörd, körd
Helt jävla förstörd

Och ännu ledsnare blir jag
Att de inte ser hur det är
Att jag inte är där
Jag är ingen människa längre

Jag kryper ner i hundkorgen
Gör kväll av dag och slickar sorgen
Tömd på kraft av andras problem
Med öronen på skaft fulla av eksem

Jag löser och förlöser
Lösenordet är *Jag förstår*
Det ger jag till alla som beklagar sig över sitt
Utan att fråga mig hur jag mår

Sitt, Sitt, SITT

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-06 20:56



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
hur kan man skriva så otroligt bra om att sitta mitt i smeten av alltings jävlighet -
bara du vet!
2019-11-07

  Kaptenlöjtnant
Hårda bud
i vacker skrud..
2019-11-07

  Respons VIP
Fin och trovärdig gestaltning!
2019-11-06

    Lena Staaf VIP
Så bra liknelse med hunden, som inte tillåts ha några egna behov och som utnyttjas av alla. Tyvärr ett kvinnligt syndrom. Hur många och hur tunga kan en hund bära på sin rygg?
2019-11-06

  Nimbus VIP
Otroligt bra diktat!!! Berörde mig!!!!
2019-11-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP