Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du har inget namn... och hade du ett skulle jag ta det ifrån dig.


Mjölkvitt blod

 

 

Jag föds och dör i ett och samma ögonblick.

Jag skeppas bort för en spottstyver,

navelsträngen är min hemgift,

primalskriket en gratifikation.

 

 

Jag är förgriparens ögonsten;

fulsnygg, skändad, renad, uttänjd –

en viskning i en pysande ormgrop,

ett ofruktbart frö med två fossingar.

 

 

Någon kissar mjölkvitt blod i min kalufs

på det ställe där jag skulle haft en lugg

om jag överlevt njutningen.

 

 

Man skalar mig tills allt finns kvar

och rastlöshetens mustaschprydda anlete

orkar kivas och kittlas med min blöta silhuett,

orkar kavla ut min sista tanke till ord:

 

– Det är vackert nu.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-11-12 08:18



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dikt om en nedtrampning, utnyttjande, utplåning. Men samtidigt en slags resignation: Det är vackert nu.
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP