Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han springer

Han springer genom mörkret. Fast det är mitt på dagen.
På en ringlande stig.
Han rusar så fort han kan, snubblar reser sig upp. Springer vidare. Ser en glänta längre fram, ser ett Fladdrande ljus i gläntan.
Där står en gammal kvinna med en lykta i sin hand. Hon stoppar honom. Och frågar vad jag springer för. Han svara andfådd att han springer från den han älskar. Hon tittar på honom konstigt, springer du från den du älskar? Ja svarar han. Hon tittar underligt på honom och säger kom med till min stuga så får du berätta.
Dom går in i en liten stuga där det står en gryta och kokar mitt på golvet och massa små burkar på hyllorna utefter vägarna. Han sätter sig på en stol, hon sätter sig bredvid. Så min lilla vän berätta nu varför du springer. Han börjar berätta att allt han älskat har han mist. Hur det redan började som liten då personer påtalade att han var satans son och han inte dög någonting till,
Han förstod ganska tidigt att ingen kan älska en sådan människa.han berättar att han då började låsa sina känslor. Han vågar inte leva ut sina känslor. Och när någon sa att han var duktig eller såg bra ut skämdes han.att bli älskad var otänkbart. Han visste ju vad dom sagt. Så när folk började bli närgångna och han började älska, så sårade han dom för att dom skulle ta avstånd. Han hade ju lärt sig hantera smärtan men inte kärleken. Den gamla kvinnan tittar på honom med tårar i sina ögon, ställer sig upp och säger kom så ska du få en kram. Han går motvilligt i mot henne för han kan inte med att säga nej. Han blundar.Kvinnan lägger armarna om honom, han känner hennes tårar rinna nerför hans bröst. Dom bränner, han uppfylls av en sådan värme, glädje och lycka. Han ser en glimt av något som kan bli, han känner sig så fullbordad. Hans ögon öppnas framför honom står hans stora kärlek och den han älskar av hela sitt hjärta. Då ringer klockan, dax att gå till jobbet.
Han inser att den gamla kvinnan var kärleken, men han vet också att inatt springer han igen. Han springer med lättare steg och längtar till den dagen han slipper springa. Nu vet han att den finns där längre framåt stigen. Han har sett den existera.




Övriga genrer av Charlie assarsson
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-11-12 20:00



Bookmark and Share


  Charlie assarsson
Tackar” ler”
2019-11-12

  agneta pichler
ord - som fick mig sluta andas
2019-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Charlie assarsson
Charlie assarsson