Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medelklassneuros

 

 

Smulor av dammpartikler och sopor

samlar ihop denna skriande pöbel

till en näsvis folkgrupp - vetande allt....

 

Alla människor är lika värda

så länga ni ser ut som vi, tycker som vi,

är karbonpapper av frihet i en pärlplatta.

 

Vi källsorterar obekväma åsikter,

men slänger batterier i skogen.

Medelklassneurosen smattrar i era öron,

i era ögon, i era munnar.

 

Smaken av galla och förrådande

bekommer er inte ett enda dyft

för allt skall vara rent, precis som ni.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-11-16 12:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
itressant beskrivning av hyckleriet inom vissa delar av medelklassen. Var finns nyfikenheten, lyssnandet, undrandet?
2019-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP