Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegelklar morron




Alla försvunna sjöar.
Dom måste ligga kvar där. Jag minns speciellt
en sten vid en gammal björk, i en av dom där spegelklara mornarna. Kunde sitta där så länge och bara höra tystnaden.

Nu sitter jag här och tittar ut genom mitt fönster. Jag kan inte låta bli att skönja min spegelbild i glaset, hur väl det smälter in i den grå kvällen, hur vi, ja allt, formas till en jättelik fågel i en alldeles för liten bur.

Men när jag blundar så släpper jag ut den. Då flyger vi över alla försvunna sjöar. över den där stenen under den där gamla björken i en av dom där spegelklara mornarna.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 161 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-11-22 09:28



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skickligt hur du lägger tid och rum på varandra, liksom ute och inne blir spegelbilder, hur ansiktet läggs in i en tid och stämning och sedan omvandlas, expanderar och läsaren inbjuds att känna begränsningen, men det finns en väg ut genom fantasin - ögonen sluts och då sker öppningen. Återigen, dikotomins lek leder läsaren bakåt i tiden och diktjaget är tillbaka dit det började i det nostalgiska minnet - och nu med en fördjupad erfarenhet; de spegelklara mornarna är fortfarande lika spegelklara OCH ändå inte samma. Det finns något under som hämtats under resans/rörelsens gång. En går aldrig ner i samma flod två gånger ~~~
2019-11-26

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Personligen så tycker jag att du är en reflektionens mästare. Dina texter förmedlar ofta något.

2019-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg