Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låtom ni dö utan billfargre....


klass mot klass

 

 

 

 

En förruttnad, fientlig kärlek

sipprar ut genom dagisdörren

när mamma och pappa

hämtar sin lilla dotter.

 

 

Ett spirande samvetsstyng

rinner ut genom kontorsdörren

när den store börsmäklaren

får hämta ännu en bonus

 

 

En prydlig, förgylld självgodhet

väller ut som lava genom dörren

när den folkvalde patriarken

får sova sig till ännu en lön.

 




Fri vers av Judas Ekholm VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-11-23 20:08



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Satir med klös! Många ser sig för mer än vanligt folk och skor sig utan samvete.
2019-11-26

    Lena Staaf VIP
När samhällssystemet gynnar egoismen så brer ruttenheten ut sig.
Men det finns goda dagis och det finns bra och engagerade politiker.
2019-11-23

  Annie b'larsson VIP
När det kommer till synnerligen självgoda och egocentrerade människor runt omkring, så vet du väl att det är omöjligt hoppas på att narcissisten ska förändras och börja förstå vilken idiot han är. Den riktigt intressanta frågan är: vad gör människor så här självgoda och vidriga?
2019-11-23

  petter rost
oh JA... POOOOF!!!
2019-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP