Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bacon




det var en bra dag
inte tvärtom


jag bar kniv och hon pistol
och hennes kulor skar
varma ord i mig
dom kodade
om celler i mitt blod
proteiner
jag belägrat
hela hyresblock och gårdar
jag kluvit mitt itu
och lämnat
till barn som ärver sorg




jag ser
jag ser tegelstenar nu
minecraft att leka med
att blocken med snö
även dom
håller ute skeletten



och hon menade allvar
det var nått visst
att le med hela munnen
full av visitkort



kniv och pistolen

tack direktören
tack tandshopsprofilen tack
kyrkoherden
munksjöfabriken
och 70-talsmustascher
tack prickiga damen
och dom andra
för denna trisslott




har varit en gris för kärlek
för länge
det började lukta
bacon






och det har varit tvärtomdag i småland
så många kvällar i år
kryss i kalender
när jag har kommit hem tidigt
inte somnat på stranden
för att låta vågorna
ta hand om blöta benen
som gjort så mycket ont
låta denna kropp
bli ännu en skorv
nånstans på vätterns bott


följa john
och alla hans troll

uhu





tvärtomdag i småland, vi leker
det går inte ner en endaste bit kärlek till
i den här proppfulla magsäcken
det har satt sig ut i tarmarna
får liksom inte plats nåt mer
och en massa andra begär
har man inte
och man klarar sig på sin fulla kyl
och tomma huvud
hoppa hem och se
husse stirra sig blind i skärmen
han trillar snart in
jag jamar på diskbänken
vad är det han har i burken
han ständigt knäpper med
leker piano på ja
varför han ligger i sängen
dagtider, undrar när det är
jag får lunch
egentligen
jag tassar runt det
tills det börjar lukta
bacon
imorgon blir det nog
tvärtom








Fri vers av Love Död
Läst 259 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-27 01:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt stiliga rader du förmedlar. Bacon borde för övrigt tillbedjas. Särskilt nu.
2019-12-27

    Lena Staaf VIP
En vindlande dikt med roliga och intressanta ordvändningar och baconlukt som sipprar fram här och där.
2019-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död