Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"De folkvaldas värv och slit..."


RIKSDAGSARBETET!

Talmannen halvsov, blinkade till ibland.
Riksdagsmannen Eskil mumlade, svada,
höll med föregående talare, någon från
småländska höglandet - en motion hur
råttor och möss ska få egen ekonomi.

De flesta såg ut att lyssna, omröstning,
samtliga i plenisalen tänkte på annat
och tryckte på fel knapp. Motionen gick
därmed igenom. Talmannens klubba
slogs i bordet.

Därefter tog alla jullunch och julledigt,
var och en reste till sin hemort för den
efterlängtade ledigheten.
Någon med sex pistoler plus en samt
ammunition i handbagaget...




Övriga genrer (Satir) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-03 13:03



Bookmark and Share


  Koloristen
Riksnatten.
2019-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje