Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hågkomst

Mina penslar börjar måla på en avbildning av sinnevärlden
med hjälp av morgonljusets färg
Det var såsom våra förfäder försökte skapa
de första tecken på verklighet
och samtidigt klargjorde
att enbart genom plågsam träning
kan du skriva inledningen till en gemensam
sång till livet
Fönstren är ännu stängda till min älskades hus
och när hon går ut maskerar hon alltid ansiktet
när jag en gång skall fly från detta landskap
tar jag med mina anteckningar
som jag hamrat in i min svarta granitkartusch
för tjugo år sedan

Jag bär den alltid i fickan

Då bar min flickvän aldrig mask
och delade gärna vägen med mig




Övriga genrer av Lennart Andersson
Läst 123 gånger
Publicerad 2019-12-08 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson