Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sånger hos grevinnan Mörkheden

Någonting som berör livet
går över i en annan verklighet¨
då det blir senhöst och sorlet från torget
blir alltmer besvärande
Mitt på torget får dock våra tankar sväva fritt
och skapa sitt eget lyckorike
Runt huvudstatyn finns en egen värld
medan bussarnas tidtabeller
som speglas i ett fönster
fortfarande tycks ha kvar sin styrka att behärska trafiken
medan vi ungdomar försöker i våra febriga fantasier
gräla om gudarnas mening med oss
Sedan går ett myller av svarta klänningar på vift
hos grevinnan Mörkheden som bjuder hem tystnaden
genom att låta vakterna fösa in våra kroppar i det tomrum
mellan gudarnas rader
Sedan prövar vi våra nya insikter in för den dagen
som skall komma




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 209 gånger
Publicerad 2020-06-16 06:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson