Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul

 

 

vad vore julen utan klappar, gran och gröt?

och tassandet från tomtefar så söt

 

barnens förväntansfulla blickar

medan klockan på väggen tickar 

 

"säg när kommer tomten mamma?"

"snart, men inte med detsamma"

 

barnen suckar av otålighet

det är en hemlighet

 

vem tomten egentligen är

bak skägg och karaktär

 

så är stunden inne

dags för julklappstimme

 

barnens glada skratt och rop

klappar fick de allihop

 

plötsligt säger ett av barnen här

"mamma, mamma titta där"

 

"tomten pappas stövlar har!"

"säg var är vår far?"

 

tomten ger upp sitt glada skratt

tar av masken och sin "hatt"

 

"pappa pappa, det är ju du!"

"javisst är jag pappa nu!"

 

så förflyter julaftonskväll

utan någon smäll

 

alla nöjda men trötta

mor får far stötta

 

för mycket julmust tomten druckit

magen hans nästan spruckit

 

tomten slumrar in så sött

vara tomte kan vara trött

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-12-08 15:30



Bookmark and Share


  ULJO
Fin julpoesi
2019-12-09

    ej medlem längre
En härlig juledikt!
2019-12-09

  Kungskobran VIP
Tomtefar
är så snäll och rar
han många klappar har
till alla som varit snälla
och slutat gnälla

2019-12-09

  Feliaxel VIP
Dikt med mycket julanda
2019-12-09

    annelie eriksson VIP
Så fin text:)
Jag blir sen glad över den, påminner mig om när jag var barn och väntade till tålmodigt på att tomten skulle komma??

2019-12-09

    annelie eriksson VIP
Så fin text:)
Jag blir sen glad över den, påminner mig om när jag var barn och väntade till tålmodigt på att tomten skulle komma??

2019-12-09

  Bodingen VIP
Lite skillnad mot "Tomten är far till alla barnen"
2019-12-09

  Cikoria Blå VIP
Lite gammaldags stil över denna. Kul.
2019-12-08

    Lena Staaf VIP
Skrockar gott när jag läser! Hoppas alla barn får en så här fin jul.
2019-12-08

  överlevaren VIP
Härlig jul text!
2019-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP