Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och jag hör


Och jag hör hur isen dånar och sjunger när vågorna slår inunder.

Som en underjordsåska men hotfullare
För här står jag mittuppepå och det är så långt till stranden

Isen knäcks och krossas och blir tjockare för varje gång
Byggs upp som ben som bryts
Lite starkare än innan
Vatten som läcker upp och fryser
Brosk

Men jag blir rädd
Jag ser djupet under mig
Det rusar mig kallt till mötes
Kantat av vackra blå iständer
Vassa och klara som döden självt.




Fri vers av Tskushi-chan
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-08 16:03



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Kristallklar och vacker !
2019-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Tskushi-chan