Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lierad med livet

 

 

Lierad med livet

vänder jag på klacken,

gör helt om,

springer mot jungfrukällan,

[denna kylande vulkan],

som bränner rebusar i mitt skinn:

Tvingar mig att lyda,

men helt omöjliga att tyda.

 

 

 

Lägger mig ner

och pustar ut livsgnistan;

en murken dröm om rofylldhet,

en härsken framtidstro,

en rötskadad fantasi.

Purpurfärgad svartsyn

brinner som en barndom

när jag stiger av perrongen.

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-17 12:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Lierad med livet ger ändå lite hopp i den hemska tillvaron.
2019-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP