Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr G.D firar Ojul

 

Jaha, snart dags igen då...att se folk göra sig lustiga över lustiga grodor kring midsommar är en sak, ett halvår senare vid jul då samma klientel istället hyllar en korpulent, skäggig rödklädd s.k tomte som får gratisåka i en släde ledd av en ren och tror sig kunna ta sig in i hus via skorsstenen för att lägga paket under en stulen gran full med småkryp och tingeltangel är det inte lika lustigt längre.

Min pipa i 18/8 rostfritt är 101,6 x 2,5 mm, således blir den inre diametern 96,6 mm och hur man än försöker tänja på fysikens lagar är det en omöjlighet för denne slavdrivare att ta sig ner där, inte ens hans små trälar som han kallar nissar får plats, möjligtvis får dom ner ett ben sen är det stopp, fastnar nissen kommer ett eldningsförbud utfärdas av sotarmästaren då det blir för tight i rökkanalen som i förlängningen kan leda till både fot- och soteld.      

Ledarrenen förresten, Rudolf med röda mulen som tomten lite föraktfullt kallar honom beror på dennes bakfyllenäsa, pressen att få de åtta andra hornskallarna att springa så fort att slädekipaget flyger fram och hotet om att få recept på nio olika sätt att tillaga renskav har gjort honom till en suput och således därför fått sitt öknamn av denne despot.

Att tomten blivit en mobbare och förtryckare tror jag har sin förklaring i då jag misstänker han innerst inne känner sig liten och rädd för att själv bli retad då han stammar, han kommer till "Hå hå håå" sen är det stopp, däremot har han jätteroligt när han läser önskelistor från dyslektiska barn och således blir de utan julklappar.

Nej, låt staten ta över denna roll som presentutdelare istället så det blir någon ordning på torpet och i skorstenarna, ministrarna vet i alla fall att alltid visa sin äkta generösa sida, helst mot de som behöver det mest t.e.x långtidssjukskrivna och de utförsäkrade till skillnad från tomten som lyder under mammons diktatur och göder globaliseringen till sin spets med nedläggning av inhemska fabriker och utslagning o.s.v.

Jag har bestämt mig, tänker hädanefter fira Ojul.

Mvh
Herr G.D (Glädje Dödaresson)

       




Övriga genrer (Satir) av Bodingen VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-18 10:51



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja julen och dess bestyr....
2019-12-18

  Öknens Ros VIP
Kan man bli mera anti mot julen än Herr G.D?
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP