Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God natt

När jag ska sova
gör jag inte som prinsessan på ärten
som lade tjugo madrasser
ovanpå en ärta för att få sova mjukt
(men ändå misslyckades).

På min madrass brer jag ut
alla dagens sorger och misslyckanden
likt en obekväm spikmatta
som aktiverar
mina triggerpunkter.

Under sömnen stuvas allt om
orsakssammanhang upplöses
stort blir smått
overkligheter blir verkliga
sannolikheter smälter ner.

På morgonen har det mesta
fått rimliga proportioner
berg har krympt till stenar
och kraft har samlats
under huvudkudden.

Jag kan inte nog betona
hur tacksam jag är
över att slippa vara en prinsessa
och i stället fått ha en fantastisk
och välgörande sömn.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-12-18 17:25



Bookmark and Share


  charlotte VIP
härligt beskrivande sömn låter alldeles normal och väldigt lik min egen
2019-12-23

  Niliboy
Ett bra sätt att få sova tryggt är att bedja Fader vår, prova!
2019-12-19

  ULJO
Tur att man kan få tillåta sig att vara sig själv och inte vara förställd
2019-12-19

  alicja lappalainen VIP
Lena, det är ingen reklam för sömnpiller :):)
2019-12-18

    Sefarge VIP
Du verkar mer kommen
Från den "Realistiska
flickan av granskogen?"
;)



2019-12-18

  Solweig Jansson VIP
Det som händer under natten - drömmarna - och de bilder vi skapar där. är väldigt spännande !
2019-12-18

  Per Rydberg
Trovärdigt skrivet om när en natt är som bäst!
2019-12-18

  Blomma-Stjärna VIP
texten talar om en tacksamhet över att vara en vanlig människa
robust nog att anförtro dagens frustrationer åt natten
som med drömmens hjälp
ger nya perspektiv
och ny kraft!
2019-12-18

  Öknens Ros VIP
Skönt få vara den man är.
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP