Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förväntans tid


Minns dagen
innan
som lång
och kvällen
som aldrig
gav ro
Doften av rent
hus
och darrande
nerver
Hoppades
i fantasin
på en hund
Men visste
innerst inne
att den största
drömmen
bara var
ytterligare en
orealistisk
fantasi
när jag tittade
ut genom
fönstret
där stora vita
flingor föll
Följde deras
färd
kändes hisnande
som att kunna
drömma sig bort
lämna lägenheten
och fara
få tiden att gå
fortare inför
kvällen med stort K
Det blev som jag
innerst inne redan
visste
Att fortsätta gå ärenden
och vara hundvakt
åt andras hundar
Fick en stenhård hund
med blykula innanför
skallbenet
som vaggade sitt
huvud fram och åter
och en parfym
i svart sammetsask
Den hette visst
något med svarta katten
fast på franska
Dagen därefter var allt
sig åter likt
utan några högt ställda
förväntningar








Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-23 11:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det enda som är bra är ledigheten.

90% av allting är skit, sjöng Bruset, men då det gäller julen är det 99.
2019-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP