Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötmånad och halsfluss

 

 

Du smakar asfalt, avgaser och bröstmjölk.

Du är ett medelålders spädbarn.

Så skäggig och len,

så fäst vid din napp och din Rolex.

Du bär blöja från Armani

som du fyller med valutaspekulationsexkrementer.

 

 


Någon dag

långt borta i framtiden

skall du lära dig att gå

även över annat än lik,

 

 


Någon dag,

skall du montera loss stödhjulen

och stå på dina egna små ben.

Den dagen finns jag vid din sida

redo att vara dig behjälplig

och krossa dina jävla knäskålar.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-23 20:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Sotsvart dikt om vuxenblivande i olika dimensioner. Snyggt och starkt komponerad!
2019-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP