Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyheter (Min klimatkamp 6/1)

Idag på trettondagen kommer det ingen tidning. Eller rättare sagt, det kommer ingen papperstidning. Man skulle kunna passa på tillfället och ta ledigt från all nyhetsrapportering. Ja, det skulle man kunna.

Men det gör man inte.

Man ser foton tagna av Nasa på ett brinnande Australien. Det går inte att begripa, det ser helt overkligt ut. Men det är sant.

Man läser om den eskalerande konflikten i Iran/Irak. Vad håller dom på med? Det går inte att begripa, det känns helt overkligt. Ska det bli krig? Det får inte vara sant.

Man läser om klimatförändringarna... Nej, det gör man inte, för dom är inte på löpsedeln idag. Det är ingen nyhet. Dom nämns i samband med bränderna i Australien som en av flera tänkbara samverkande orsaker. Men det är inte klimatfrågan som är Nyheten.

Hur håller man intresset uppe för något som pågår hela tiden, något som kräver mängder av olika slags lösningar på en massa skilda nivåer, och som inte kommer att få ett naturligt slut inom vår livstid?

Nyheter kommer och går. Klimatfrågan/förändringarna/nödläget består.

Greta pratade med David Attenborough på BBC den 30/12. Han sa att det är svårt att upprätthålla intresset för den här typen av frågor, som bara fortsätter utan slut, och att man måste hitta nya infallsvinklar för behålla medias, och folks, intresse. Uppfinna nya nyheter. Som jag förstod det höll Greta inte med riktigt. Eftersom majoriteten inte har tagit till sig vad forskarna kommit fram till, och de flesta inte förstår allvaret, så måste man fortsätta att upprepa samma budskap om och om igen.

Vilka nyheter kommer att vara på löpsedlarna 2020? Krig? Kaos? Klimatet?




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-06 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP