Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hycklares visa

Jag är en hycklare ja
hycklar och hycklar
vareviga da

Jag har det så bra så bra
hycklar vareviga da
finns det någon som har det bättre än ja
fy tusan det skall dom inte ha

Men jag värnar om de små
att de skall det bättre få
det vill jag alla unna
och högt och tydligt förkunna

Vårt klimat så klart
vill jag värna
och köper gärna
kött som är mindre rött
och till det ett australiskt vin
med en smak så len och fin

Jag vill mitt fina hus ha kvar
och bilen jag har
och båten så klart
vill jag köra i vidunderlig fart

Till Thailand vill jag fara
och i värmen på stranden vara
så skall det va
det tycker ja.

Jag hycklar på
värnar för de små
ger en skärv
då och då




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-21 09:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2020-01-22

  ULJO
Kul att se dig tillbaka här. Kul text med ironi. Gillas
2020-01-21

  KattenKin VIP
Javisst är det en visa alla drar! Gillar ironin och melodin som texten har. :)
2020-01-21

    Sefarge VIP
" Bättre dubbelmoral
än ingen moral alls"
(En viss Norsk Rese
Arrangör ägare)
;)
2020-01-21

  Öknens Ros VIP
Ett fåtal lever så
Men värnar de små
En god gärning tycks
Uppväga all lyx
2020-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP