Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Thunberg versus Trump (Min klimatkamp 21/1)

Idag har Thunberg och Trump talat på World Economic Forum i Davos. Som flera redan konstaterat så ser dom på världen och framtiden på lite olika sätt. Nej, på väldigt olika sätt.

Den ena ser långt och brett, den andra ser kort och trångt.

Somliga säger att det är en generationsfråga. Förhoppningsvis finns det fler äldre män som tror på Greta än det finns unga tjejer som dyrkar Donald.

Jag fikade med en fd klasskamrat ikväll. Vi förfärades över hur fort åren går numera. Och förvånades över att vi inte är 19 längre. Min fd klasskamrat är en helt vanlig kvinna som lever ett helt vanligt liv med ett vanligt jobb och en vanlig familj. Och som inte har någon större ork och/eller tid att engagera sig i klimatfrågan, eller delta i klimatstrejker. Men hon berättade hur hennes man har börjat välja tåget i stället för bil eller flyg. Det visar hur fler och fler "vanliga" människor börjar reflektera över sina val.

Och i valet mellan Thunberg och Trump vet jag i alla fall vad som blir mitt val!




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-01-21 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP