Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skogens dag

Morgondimma omkring huset
en vädrande varg av vatten
frågar mig

om människan tar allt ifrån sig
förgiftar katten och gräset
tvångsodlar SKOGEN i raka rader
om människan
släpper loss våldet och rädslan ur medkänslans sista spärr
om råhetens förenklingar bygger ut slaktmasken
skapar hatets ordning
HUR blir det då?

Poesin behöver flytta ut i speglarna på varuhusen
ockupera synfältet
nocka
föra blicken från det enskilda
till det gemensamma
till kretsloppets elefantperspektiv
//du är vad du tänker äter och gör varendaste sekund av ditt underbara liv//




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-01-22 19:28



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Bra eftertänksamhet. Tror att somliga på sidan skulle behöva läsa detta. En del saknar helt fingertoppskänsla. Allt KAN inte sägas hur som helst, hur arg man än är. ´´
2020-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Ditt budskap är klockrent! Poesi regerar!
2020-01-24

  ULJO
Poesin är outstanding i alla lägen
2020-01-23

  Nanna X
En sån klok
vatten-varg!
2020-01-23

    All my ghosts
Verkligen bra poesi!
2020-01-22

  Anya VIP
Originellt med egen touch. Dikt med budskap.
2020-01-22

  lodjuret/seglare VIP
Jo, människan är så tveeggad, såväl ett djur som ett odjur, som här kan utläsas av text en.
2020-01-22

    ej medlem längre
"tvångsodlar SKOGEN i raka rader"

Sant, många fina
rader i denna text.

Jag hatar sån "skog",
som inte ens ser ut som det...
Går inte att leka i den,
eller upptäcka, eller något alls..

Poesi kommer alltid
vara underground

mer än opera?

poetry slam har sålt ut sig
neil hilborn finns dock
som ledljus där...
2020-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP