Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klimatstrejksfredag (Min klimatkamp 24/1)

När jag åker in till stan idag tänker jag att jag ska vara extra uppmärksam så att jag ska kunna skriva mer detaljerat om hur det är att klimatstrejka en fredag.

Jag tänker; nu sitter jag på bussen, där står en ambulans utanför äldreboendet, nu går jag från bussen till pendeltåget, nu sitter jag på pendeltåget och är ouppmärksam och läser Madame Bovary i mobilen, nu går jag Drottninggatan fram, så många butiker, så många Final Sale och några få Rea, där åker en ambulans på Vasagatan, och nu är jag framme och där står 5 klimatstrejkare och jag tar fram min skylt.

Sen sitter jag på pendeltåget på väg hem och jag tänker att jag har haft många intressanta samtal idag, men vad pratade vi om egentligen? Kan jag minnas någonting överhuvudtaget?

Jo vi pratade om insekter och pollinering och vilda blommor i gräsmattan. Att man inte ska gå hårt fram med gräsklipparen. Att vissa män är lite för förtjusta i sina gräsklippare. (Det gäller inte min man i alla fall, där klipps inte i onödan. Vilket brukar ge oss en fin liten blomsteräng.)

En av strejkarna hade med sig en uppblåsbar jordglob. Hon berättade att hon när hon åkte tunnelbana så la hon jordklotet på handikapp-platsen, och om någon ifrågasatte det förklarade hon att jorden är sjuk. Och att den behöver allas vår hjälp för att tillfriskna. Och sen kunde hon berätta om fridaysforfuture.

Så någonting minns jag i alla fall. När jag byter från pendeltåg till buss hör jag en ambulans passera på avstånd.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2020-01-24 18:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"En av strejkarna hade med sig en uppblåsbar jordglob."

Det där lyste
upp min dag!

Väldigt finurligt.

En reaktiv konst
för stunden.

Bättre än
på museum!

Själv gick jag med
en enorm tavla på
hästar på tunnelbanan
och sen flera kilometer
bort till utställnings-
hallen en gång, fick en
del glada miner på vägen!
2020-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP