Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annorlunda, sämre, bättre (Min klimatkamp 30/1)

Igår läste jag en text i DN:s kulturdel skriven av en amerikansk statsvetare. Den hade fått rubriken: "Därför blir 2020-talet ett ljusare decennium", och ingressen: "Kommer allt bli värre? Inte säkert. Statsvetaren Yascha Mounk hittar tio skäl till att det nya decenniet kan bli bättre dag för dag".

När jag hade läst genom de tio punkterna förstod jag inte hur de kan tolkas som att saker och ting kommer att bli bättre.

Exempelvis; punkt 4 De unga blir mindre politiska. Han tror att de ungas engagemang i klimatförändringarna kommer att ebba ut, och att de kommer att distansera sig från politiken. Dvs skita i klimatet? Hur kan det tolkas som en positiv utveckling?

När jag läste genom inledningen en gång till, undrade jag om inte rubriksättaren/ingress-skrivaren har missuppfattat innehållet i texten. Författaren påstår aldrig att nästa decennium kommer att bli vare sig ljusare eller bättre. Han säger att det kommer att bli annorlunda. Vad det innebär återstår att se.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2020-01-30 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP