Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att brinna av livslust!


Ja! Min drivkraft är livsviktig!
Utan detta brinnande driv blir jag som en själlös hösäck, blir ett kolli...
Är det det samhället vill? Att jag ska släcka ner min inre låga och bli ljummen?
Nej! Det vill väl ingen! Jag brinner och jag lever. Jag sjunger och jag dansar!
Så länge jag känner inre värme är jag nöjd!

När jag möter en annan som är varm -- blir jag glad. Tar gärna emot ett nytt
vedträ i brasan...
Kristen eller muslim betyder ingenting! Eller buddhist...så länge vi håller
kärlekens låga brinnande... Det är detta som är livet -- vår inre låga --vår
andliga energi. Ja -- livet är den andliga energin.
I Sverige är det ju lätt att bli andligt död så att säga...det beror mycket på
klimatet --- men jag är nu trött på att klaga på Sverige. Det måste finnas själslig
värme HÄR OCKSÅ! Man ska inte behöva resa till Afrika eller Indien för att få
det!
Men, det är det många som gör...
Ack, ja...allt är ju så dåligt i Sverige...antingen får man emigrera härifrån eller
försöka göra nåt bra av det HÄR!

Tar gärna emot kommentarer på denna text!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av bohemen VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-01 14:39



Bookmark and Share


  Håkan Gustafsson VIP
Den inre glöden är vårt ursprung och den kosmiska gemenskapen, det är klart att vi kan värma oss och varandra och vara katalysatorer för livsglädje och för en uthållig, en hållbar energi.
Hoppet bultar och tränger sig på.
2020-02-21

  Niliboy
Härligt skildrat om den brinnande lågan i våra bröst, å Anden i oss värper. För var dag. Även om vi skulle vara få i landet som brann i Anden så får vi bedja om fler! Tjosan!
2020-02-01
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP