Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss uppspikade tankar

Jag minns Edelweiss, du vet han som limmade fast masonit för fönstren, med tuggummi och saliv. Tänker, bor han kvar, röker han samma mjölk på toastolen med silverfiskarna ?. Sover han med tredje ögat öppet ? Funderar han fortfarande på sina funderingar på varför bara den ena foten har en strumpa på. men inte den andra. För den ligger kvar i källaren i torktumlaren. Funderar gör vi så klart alla. Speciellt när jag skriver. Det är då som såna som Edelweiss uppstår. Förresten så bodde de en snubbe i Alvik som hade masonit för fönstren, men dom va uppspikade med tankar. Samma tankar, samma poesi.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 231 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-08 14:01



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Fantasitillåtande
uppskruvande
Poesi i egen
Tappning.
Skönläst
Tack!
:)

2020-02-12

  KattenKin VIP
Vilken annorlunda och läcker text. Älskar att han spikat upp dem med sina tankar. Små funderingar kan verkligen bli nåt stort tänker jag. Tack!! :)
2020-02-11

  Stanley Rydell
Gillar slutklämmen, förlåt menar uppspelningen och hyllningen till dess objekt!
2020-02-08

  Nanna X
Jag minns Edelweiss. Tänk om man kunde spika med tankar, då skulle alla mina tavlor varit uppspikade för länge sen...
2020-02-08

    Roger Runkar Ragnar
.
2020-02-08

    Roger Runkar Ragnar
Hmmmm….Dr Edelweiss i nostalgins rosa skimmer där den gnolande gnomen, längtar efter ett idealiserat förflutet med en sjuklig hemlängtan till sentimentalitetens spegelvända molekyler.
Ytterst naivt att han toppar sjöskumspipan mellanmjölk.

Diggar dock det tredje jacket som uppfyller ordets fysikaliska kemi
som transformeras till ett dibarn och absorberas i fiskens silversfär.

Underbart utkast till en skön skiss på denne unike Edelweiss.

Känns nästan som om gobelängen är djävulens påfund.
2020-02-08

    Roger Runkar Ragnar
.
2020-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg